Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

08.12.2015

Vojašnica Jerneja Molana gostiteljica srečanja predstavnikov lokalnih skupnosti

Na podlagi letnega načrta dela na področju civilno-vojaškega sodelovanja 15. polka vojaškega letalstva je bilo v torek, 8. decembra, v Vojašnici Jerneja Molana v Cerkljah ob Krki redno letno srečanje predstavnikov lokalnih skupnosti, zavodov in organizacij.

Poveljnik 15. polka vojaškega letalstva polkovnik Bojan Brecelj je predstavnikom po pozdravnem nagovoru skupaj s pomočnikom za civilno-vojaško sodelovanje predstavil opravljene civilno-vojaške dejavnosti leta 2015 ter načrtovano sodelovanje v prihodnjem letu.
Predstavniki lokalnih skupnosti in organizacij so se seznanili tudi s posodobitvijo letališča Cerklje ob Krki ter si ob koncu srečanja ogledali še letališki kontrolni stolp.

V domicilno odgovornost Vojašnice Jerneja Molana spadajo skupnosti, zavodi in organizacije v občinah Brežice in Krško, z novim letom pa se bo domicilna odgovornost vojašnice razširila še na občini Sevnica in Kostanjevica na Krki. Sodelovanje poteka predvsem z njihovimi vzgojno-izobraževalnimi ustanovami, lokalnimi društvi in strukturami, ki so vključene v sistem zaščite, reševanja in pomoči.