Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

25.08.2010

Vojaški policisti uspešno izvedli taktično vajo z bojnim streljanjem Pest 2010

Danes, 25. avgusta, je na vadišču Mačkovec pri Bohinjski Beli potekala taktična vaja z bojnim streljanjem, ki so jo izvedli pripadnice in pripadniki 17. bataljona vojaške policije Slovenske vojske v sodelovanju s 15. helikopterskim bataljonom. Danes je bila javnosti prvič predstavljena posebna enota specialne tehnike vojaške policije (PEST).
Namen vaje je bil prikazati bojno usposobljenost in pripravljenost enote ter učinke bojnega delovanja. V prvem delu vaje je bila prikazana usposobljenost prijetja storilcev kaznivega dejanja od ustavljanja do aretacije v objektu in do osvoboditve talca, v drugem delu vaje pa so pripadnice in pripadniki 17. bataljona vojaške policije izvedli bojno streljanje s pištolo SIG 226 in polavtomatsko šibrenico benelli M4.
Vajo si je ogledal tudi poveljnik sil Slovenske vojske brigadir Branimir Furlan, ki je pohvalil delo vojaških policistov in poudaril pomen tovrstnega usposabljanja, ki je odlična priprava na opravljanje del ter nalog vojaške policije v mednarodnih operacijah in misijah.

Foto: Emil Jalovec, GŠSV

Flash is required!

Odgovori na vprašanja novinarjev