Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

25.08.2011

Vojaki pomagajo pri organizaciji Svetovnega prvenstva v veslanju na Bledu

Od 22. avgusta slovenski vojaki sodelujejo pri organizaciji Svetovnega prvenstva v veslanju Bled 2011, ki bo med 28. avgustom in 4. septembrom potekalo na Blejskem jezeru  v organizaciji Veslaškega kluba Bled in Občine Bled.

Med Ministrstvom za obrambo RS in Veslaško zvezo Slovenije je bil sklenjen dogovor, da bo Slovenska vojska na Bledu sodelovala s pripadniki Gardne enote na slovesnosti ob odprtju, da bosta na prvenstvu nenehno navzoča medicinska tehnika vojaške zdravstvene enote z reševalnim vozilom, da bodo pripadniki mornariškega diviziona skrbeli za varnost tekmovalcev v vodi in da bodo poskrbeli za dvig zastave na podelitvi kolajn. V Slovenski vojski so za potrebe veslaškega prvenstva organizatorjem zagotovili tudi avtobusa z voznikom, vozila pa bosta na relaciji Bled–Pokljuka in Bled–Poljče. Organizatorju so tudi posodili radijske postaje.
Organizator prvenstva bo v zameno za pomoč pri organizaciji objavil in prikazoval logotip ter promocijski spot SV na panojih in velikem zaslonu v ciljnem prostoru. Vsak dan tekmovanja bodo objavili zvočne reklame SV, dolge 30 sekund, skupaj bo 50 objav. Zagotovili bodo objavo celostranskega oglasa SV v publikaciji, ki jo bodo razdelili udeležencem in obiskovalcem, ter objavili logotip in povezavo na spletno stran www.slovenskavojska.si na uradni spletni strani Svetovnega prvenstva v veslanju.