Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

14.05.2010

Videokonferenca ministrice za obrambo, načelnika GŠSV in poveljnika Poveljstva sil s pripadniki mednarodnih misij in operacij

Ob dnevu Slovenske vojske je v petek, 14. maja, ob 10. uri na sedežu generalštaba potekala videokonferenca ministrice za obrambo dr. Ljubice Jelušič, načelnika generalštaba generalmajorja mag. Alojza Šteinerja in poveljnika Poveljstva sil brigadirja Alana Gederja. Videopovezava je bila vzpostavljena z osmimi vojaškimi predstavništvi Slovenske vojske v tujini, ki so v kratkem javljanju poročali o svojem delovanju. Tako je bila videozveza vzpostavljena z vojaškima predstavništvoma v Bruslju in Monsu v Belgiji ter poveljstvoma Nata v Skopju (Makedonija) in Norfolku (ZDA). V videokonferenco so se neposredno vključili tudi poveljniki mednarodnih kontingentov KFOR iz Peći na Kosovu, poveljnik operacije ISAF iz Herata v Afganistanu ter poveljujoča v operacijah ALTHEA iz Sarajeva in UNIFIL iz Libanona. Pripadniki Slovenske vojske so bili preko videokonference seznanjeni s potekom prireditev ob dnevu Slovenske vojske in povišanji ter priznanji, ki so jih prejeli najzaslužnejši pripadniki.

Ministrica za obrambo, načelnik generalštaba in poveljnik Poveljstva sil so ob dnevu Slovenske vojske čestitali pripadnikom Slovenske vojske, ki svoje poslanstvo opravljajo v tujini, ter jim zaželeli uspešno delo in varen povratek v domovino. Ministrico je v pogovoru s poveljujočimi zanimalo, kako bodo slovenski pripadniki praznovali dan Slovenske vojske in kakšno je njihovo sporočilo sovojakom, ki se bodo na mednarodne misije podajali v prihodnje. Sogovorniki so povedali, da bo večina slovesnosti potekala v delovnem vzdušju, med njihovimi najpomembnejšimi priporočili pa so profesionalna odličnost in visoka stopnja usposobljenosti. Za uspešno opravljanje nalog je potrebna tudi harmonija v kolektivu, so še povedali pripadniki Slovenske vojske na osmih predstavništvih v tujini v pogovoru s svojimi predstojniki.    

Foto: Bruno Toič, MORS