Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

21.04.2010

Veleposlanik Republike Slovenije v Turčiji obiskal slovenski kontingent v Libanonu

V petek, 16. aprila, je pripadnike sedmega slovenskega kontingenta v bazi Združenih narodov v Shami v južnem Libanonu obiskal nerezidenčni veleposlanik Republike Slovenije v Libanonu, s sedežem v Turčiji, njegova ekscelenca Mitja Štrukelj. Veleposlanika je spremljal  Raymond C. El-Hachem, častni konzul Republike Slovenije v Bejrutu.

Veleposlanika Štruklja je sprejel poveljnik sektorja Zahod brigadni general Luigi Francavilla, ki je gostu na pogovorih predstavil delo brigade in izzive, s katerimi se srečujejo na mirovni misiji Združenih narodov v omenjenem sektorju.

V zahvalo za podporo, ki jo brigada nudi slovenskemu kontingentu, je veleposlanik Štrukelj brigadnemu generalu Francavilli vročil medaljo za mednarodno sodelovanje, ki mu jo je podelila ministrica za obrambo dr. Ljubica Jelušič.

V nadaljevanju obiska si je veleposlanik Štrukelj ogledal potek gradbenih del v bazi, kamor se v teh dneh seli poveljstvo sektorja Zahod iz baze v Tibninu. S poveljstvom se selijo tudi trije častniki poveljniškega dela slovenskega kontingenta, ki bo v prihodnje združen v eni bazi. Veleposlanik Štrukelj si je ogledal tudi nastanitvene prostore, oborožitev in opremo slovenskega kontingenta in se izvidniškemu oddelku pridružil pri njihovi nalogi patrulje ob razmejitveni črti med sprtima stranema.

Veleposlanik Štrukelj je obisk sklenil z odprtjem slovenskega kozolca, ki so ga izdelali in postavili pripadniki slovenskega kontingenta.

V spomin na obisk so slovenski vojaki gostu vročili spominsko plaketo Slovenske vojske.