Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

26.03.2014

Večnacionalni center odličnosti za gorsko bojevanje bogatejši za novi članici

Zaupanja vrednega partnerja za razvoj gorskega bojevanja sta v Slovenski vojski prepoznali tudi Republika Hrvaška in Črna gora.

Vojaški ataše Črne gore v Sloveniji kapitan Branislav Keković in hrvaški brigadni general Marileo Stančič sta v torek, 25. marca, v Poljčah z Ministrstvom za obrambo Republike Slovenije in v prisotnosti predstavnikov članic – Republike Avstrije, Italije in Madžarske – podpisala sporazum o delovanju v okviru Večnacionalnega centra odličnosti za gorsko bojevanje (VCOGB) Slovenske vojske.

Zagotavljanje odličnosti in strokovnosti na področju bojevanja v visokogorju, usposabljanja in urjenja posameznikov in enot se tako širi, skupaj s širitvijo centra odličnosti pa se krepi tudi vojaška vloga Republike Slovenije v regiji. Večnacionalni status centra odličnosti odločilno prispeva k njegovi vlogi v regionalnih in drugih mednarodnih povezavah, predvsem v okviru Nata, s tem pa je prehojen delček poti do vzpostavitve in akreditacije Natovega centra odličnosti v letu 2015.

Foto: Brane Petrovič, MORS