Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

22.09.2014

Več kot uspešen konec tedna pripadnikov Športne enote Slovenske vojske

Luka Božič in Sašo Taljat svetovna prvaka

Preteklo nedeljo se je v ameriškem Deep Creeku končalo letošnje svetovno prvenstvo v kajaku in kanuju na divjih vodah. Na prvenstvu sta se najbolj izkazala pripadnika Športne enote Slovenske vojske Luka Božič in Sašo Taljat, ki sta v konkurenci kanuističnih dvojcev osvojila naslov svetovnih prvakov. Božič se v domovino vrača z dvema kolajnama, saj je bil tudi tretji v ekipni tekmi kanuistov v slalomu. V posamični tekmi kanuistov je Božič osvojil osmo mesto. Poleg Božiča in Taljata, ki danes praznuje 25. rojstni dan, sta Športno enoto Slovenske vojske na prvenstvu zastopala še kajakašica Urša Kragelj in trener Jože Vidmar. Urši Kragelj se je nastop na posamični tekmi ponesrečil, saj je izpustila vratca, v ekipni tekmi pa je z reprezentančnima kolegicama osvojila nehvaležno četrto mesto.


Jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol peti na svetovnem prvenstvu

V nedeljo se je končalo tudi svetovno prvenstvo v jadranju v olimpijskih razredih v španskem Santanderju. Odlično sta na prvenstvu nastopili pripadnici Športne enote Slovenske vojske Tina Mrak in Veronika Macarol, ki tekmujeta v razredu 470 dvosed. Osvojili sta peto mesto in si tako prijadrali olimpijsko vozovnico za nastop na olimpijskih igrah, ki bodo leta 2016 v Braziliji v Riu de Janeiru. Za njun uspeh ima veliko zaslug tudi njun trener Tomaž Čopi, ki je prav tako pripadnik Športne enote Slovenske vojske.


Matej Žagar tudi v prihodnji sezoni med najboljšimi spidvejisti na svetu

Slovenski spidvejist Matej Žagar je preteklo soboto zmagal na dirki Grand Prix Challenge v italijanskem Lonigu. Pripadnik Športne enote Slovenske vojske si je tudi letos poskušal prek tega tekmovanja zagotoviti nastope na dirkah za naslov svetovnega prvaka leta 2015, saj na njih lahko nastopi le 15 najboljših spidvejistov na svetu. To mu je uspelo, vendar bi v tej konkurenci lahko nastopal tudi po zaslugi odličnih nastopov na letošnjih dirkah najvišjega ranga, saj je dve dirki do konca na petem mestu v skupnem seštevku in si bo že po tej poti zagotovil nastope med najboljšimi tudi leta 2015. Žagar pred začetkom sezone ni vedel, da bo tako odlično nastopal, zato je pripravil rezervni načrt. Vsekakor je z zadnjo zmago potrdil, da sodi v svetovni vrh spidveja.

Fotografije: Arhiv Športne enote SV