Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

23.07.2009

Varuhinja človekovih pravic dr. Zdenka Čebašek Travnik obiskala 17. bataljon vojaške policije

Danes, 23. julija, je varuhinja človekovih pravic dr. Zdenka Čebašek Travnik v Vojašnici Franca Rozmana Staneta v Ljubljani obiskala pripadnice in pripadnike 17. bataljona vojaške policije, kjer jo je sprejel načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor mag. Alojz Šteiner. Pripadnice in pripadniki bataljona so varuhinjo seznanili s poslanstvom in nalogami bataljona ter predpisi in pooblastili za delo vojaške policije v Slovenski vojski, predstavili pa so ji tudi način dela in postopke, ki jih pripadnice in pripadniki vojaške policije uporabljajo pri opravljanju nalog v Slovenski vojski.

Dr. Zdenka Čebašek Travnik je v izjavi za javnost poudarila, da je zadovoljna s stanjem človekovih pravic v Slovenski vojski, saj ni opaziti nobenih večjih kršitev.
 
Generalmajor mag. Alojz Šteiner je izrazil zadovoljstvo nad njenim obiskom, saj meni, da je delovanje urada varuhinje človekovih pravic pomembno tudi za Slovensko vojsko tako s preventivnega kot tudi s kurativnega vidika. Dodal je še, da se vojska odziva na opozorila, predloge in zahteve urada ter jih skuša uveljaviti v praksi in tako izboljšati stanje.

Flash is required!

Izjava varuhinje človekovih pravic dr. Zdenke Čebašek Travnik