Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

05.06.2015

Vajo Jadranski udar (Adriatic Strike) 2015 so si ogledali strokovna javnost in predstavniki medijev

V četrtek, 4. junija, je bila za predstavnike medijev in strokovno javnost na letališču Rakičan pri Murski Soboti predstavitev mednarodne vojaške vaje Jadranski udar 2015.

Zbrane je nagovoril vodja vaje polkovnik Klemen Medja, poveljnik Združenega operativnega centra Slovenske vojske, ki se je ob tem prebivalcem območij, na katerih potekajo aktivnosti, povezane z usposabljanjem usmerjevalcev združenega ognja, zahvalil za vso podporo in izkazano razumevanje.
Predstavitev vaje so si ogledali tudi namestnik načelnika Generalštaba Slovenske vojske brigadir David Humar ter poveljnika letalskih sil Madžarske in Črne gore.

Na šestdnevni mednarodni vojaški vaji, ki se končuje v soboto, 6. junija, Slovenska vojska v sodelovanju z zavezniškimi državami ter ob podpori vojaškega letalstva, tankistov in artilerije usposablja usmerjevalce združenega ognja.

Na vaji sodeluje približno 450 udeležencev, od tega 200 pripadnikov oboroženih sil iz 14 držav zavezništva, urjenje postopkov usmerjevalcev združenega ognja pa podpira šest različnih tipov helikopterjev in pet tipov letal.
Vajo organizira in vodi poveljstvo 15. polka vojaškega letalstva v sodelovanju z Združenim operativnim centrom Slovenske vojske ter ob podpori 1. brigade, 72. brigade, Logistične brigade, Enote za podporo delovanja, Enote za specialno delovanje in 430. mornariškega diviziona.
 

Foto: Martina Podkrižnik