Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

05.06.2014

Vajo Adriatic Strike 2014 so si ogledali strokovna javnost in predstavniki medijev

V sredo, 4. junija, je na območju Vadbenega centra Gotenica za predstavnike medijev in strokovno javnost potekala predstavitev mednarodne vojaške vaje Adriatic Strike 2014.

Zbrane je nagovoril vodja vaje brigadir Milan Obreza, poveljnik Združenega operativnega centra Slovenske vojske, ki se je ob tej priložnosti prebivalcem območij, na katerih potekajo aktivnosti, povezane z usposabljanjem usmerjevalcev združenih ognjev, zahvalil za vso podporo in izkazano razumevanje. Predstavitev vaje sta si ogledala tudi državni sekretar Zoran Klemenčič in namestnik načelnika Generalštaba Slovenske vojske brigadir Andrej Osterman.

Na petdnevni mednarodni vojaški vaji, ki se končuje v petek, 6. junija, Slovenska vojska v sodelovanju z zavezniškimi državami ter ob podpori vojaškega letalstva in artilerije izvaja usposabljanje usmerjevalcev združenih ognjev.

Na vaji sodeluje skupaj približno 400 udeležencev, od tega 200 pripadnikov oboroženih sil iz 12 držav zavezništva, urjenje postopkov usmerjevalcev združenih ognjev podpira 23 zrakoplovov in 13 brezpilotnih letal.

Vajo vodi 15. polk vojaškega letalstva v sodelovanju z Združenim operativnim centrom Slovenske vojske ter ob podpori 1. in 72. brigade, Logistične brigade, 430. mornariškega diviziona, Vojaške policije, Enote za specialno delovanje ter Enote za komunikacijske in informacijske sisteme.

Fotografije: desetnik Boštjan Pogorevc, Kabinet načelnika GŠSV