Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

08.10.2014

Vaja FALCO IV v polnem teku

V enoti za logistično oskrbo Slovenske vojske je prišlo do delovne nesreče. V prostorih, v katerih se zbira in sortira pošta, je eden izmed paketov po nesreči padel na tla in se odprl. Iz raztrgane ovojnice se je usul bel prah. Uslužbenci so takoj posumili, da gre morda za antraks …


Na vaji, ki je v sredo, 8. oktobra, potekala v Vojašnici Petra Petriča v Kranju, je bilo opravljeno skupno usposabljanje enot Slovenske vojske, enot in služb Civilne zaščite ter drugih enot v sistemu Zaščite in reševanja, ki imajo zmogljivosti za posredovanje ob nevarnem jedrskem, radiološkem, kemičnem ali biološkem dogodku ali nesreči. Na vaji, ki je bila namenjena strokovni javnosti in predstavnikom medijev, se je zbralo več kot 40 gostov s področij veterine, civilne zaščite in reševalnih enot.


Osrednji del vaje bo v četrtek, 9. oktobra, in bo na njej vsak dan sodelovalo od 60 do 70 aktivnih udeležencev, pripadnikov Slovenske vojske in iz drugih ustanov v državi. Iz Slovenske vojske bodo sodelovali pripadniki Mobilnega biološkega laboratorija Vojaške zdravstvene enote, zdravstvenih čet vzhod in zahod Vojaške zdravstvene enote, Voda za uničevanje neznanih ubojnih sredstev in iz Vojaške policije, iz drugih ustanov pa predstavniki Generalne policijske uprave, Gasilske brigade Ljubljana, Gasilske reševalne službe Kranj, Veterinarske fakultete in nujne medicinske pomoči iz Kamnika in Celja.
 
 
Fotografije: desetnik Boštjan Pogorevc, Kabinet načelnika GŠSV