Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

24.10.2011

Vabilo predstavnikom medijev na slovesnost ob odprtju vojaškega turnirja v malem nogometu

Predstavnike medijev vabimo, da se v torek, 25. oktobra, ob 9. uri v športni dvorani Marof, Kettejev drevored 2, Novo mesto, udeležijo slovesnosti ob odprtju vojaškega turnirja v malem nogometu Sveta za mednarodni vojaški šport (CISM – Conseil International du Sport Militaire). Slovesnosti se bodo udeležili državni sekretar na Ministrstvu za obrambo mag. Boris Balant, vodja Nacionalne delegacije Republike Slovenije v Svetu za mednarodni vojaški šport in član Odbora direktorjev Mednarodnega sveta za vojaški šport brigadir mag. Bojan Pograjc ter župan Mestne občine Novo mesto Alojzij Muhič.

Turnir Futsal Cup for Peace, kot ga imenujejo, je pobuda CISM iz leta 2009, njen namen pa je vzpodbujanje sodelovanja na športnem področju med oboroženimi silami novonastalih držav nekdanje Jugoslavije. Na letošnjem turnirju se bodo tako pomerile vojaške ekipe iz Bosne in Hercegovine, Črne gore, Hrvaške, Makedonije, Srbije in gostiteljice Slovenije.

Prvi turnir je leta 2009 v Beogradu gostila Srbija, lansko leto so turnir v Vinkovcih organizirali Hrvatje, tretji po vrsti pa bo 25. in 26. oktobra potekal v Novem mestu. 

Slovesnost ob koncu turnirja bo v sredo, 26. oktobra, ob 20. uri v Vojašnici Novo mesto, Straška cesta 26, udeležila pa se je bosta tudi namestnik načelnika Generalštaba Slovenske vojske kontraadmiral Renato Petrič in generalni sekretar CISM švicarski polkovnik Alexandre Morisod.

Vljudno vabljeni!

Kontaktna oseba: Samo Mihelič, mobilni telefon 040 922 858