Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

01.07.2014

Vabilo predstavnikom medijev na podpis skupne deklaracije predstavnikov Pobude o regionalnem obrambnem sodelovanju

V četrtek, 3. julija, bo načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor Dobran Božič v mariborski Kadetnici gostil srečanje Pobude o regionalnem obrambnem sodelovanju (Defence Cooperation Initiative – DECI), ki se ga bodo poleg generalmajorja Božiča udeležili še namestnik načelnika generalštaba avstrijske vojske general mag. Bernhard Bair, načelnik generalštaba hrvaške vojske general Drago Lovrić, načelnik generalštaba italijanske vojske admiral Luigi Binelli Mantelli in načelnik generalštaba madžarske vojske general dr. Tibor Benkö.

Sodelovanje v Pobudi o regionalnem obrambnem sodelovanju je usmerjeno na politično-vojaški vidik regionalne varnosti, razvoj vojaških zmogljivosti, sodelovanje v operacijah, usposabljanje in izobraževanje. Vodilo sodelovanja v tej pobudi, ki je pragmatična in projektno usmerjena, je združevanje in razvoj zmogljivosti, regionalni pristop (v okviru koncepta Smart Defense), usmerjenost k razvoju potrebnih zmogljivosti, stroškovna učinkovitost in uporabnost v operacijah ter sodelovanje in dopolnjevanje sil EU in Nata.

Predstavnike medijev vabimo na podpis skupne deklaracije, ki bo v Vojaškem objektu Kadetnica (Engelsova ulica 15, Maribor) v četrtek, 3. julija, ob 13.50.

Vljudno vabljeni!

Več informacij: majorka Mateja Trošt, mobilni telefon 051 389 719