Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

05.04.2011

Vabilo na slovesnost ob vrnitvi 22. slovenskega kontingenta s Kosova

Predstavnike medijev vabimo, da v četrtek, 7. aprila ob 18. uri, v Vojašnici Celje na Mariborski 29, spremljajo slovesnost ob vrnitvi pripadnic in pripadnikov 22. kontingenta Slovenske vojske iz sedemmesečne mednarodne operacije Kfor na Kosovu.
Kontingent, v katerem je  bilo 330 pripadnic in pripadnikov iz različnih enot SV, med njimi tudi 12  pripadnikov prostovoljne pogodbene rezervne sestave, in ki je novemu slovenskemu kontingentu naloge na Kosovu predal konec marca, bo nagovoril poveljnik sil brigadir Branimir Furlan.
Naloge kontingenta so vključevale vzdrževanje varnega ter stabilnega okolja, zagotavljanje pogojev za prenos odgovornosti civilnim oblastem, izvajanje kontrole na komunikacijah in kontrolnih točkah, varovanje objektov posebnega pomena ter izvajanje projektov civilno-vojaškega sodelovanja.
Glavnino kontingenta sta predstavljali manevrski četi z logističnim elementom, preostali del kontingenta pa štiri skupine za povezavo in nadzor, vod vojaške policije, nacionalni podporni element ter skupina za civilno-vojaško sodelovanje, nekaj pripadnikov pa je delo opravljalo v večnacionalnem poveljstvu Kforja v Prištini in regionalnem poveljstvu Zahod v Peći.

Vabljeni.

Kontaktna oseba: Primož Hodak, mobilni telefon 040 426 047