Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

30.05.2011

Vabilo na otvoritveno slovesnost mednarodnega vojaškega turnirja garnizij srednje evropskih glavnih mest

Slovenska vojska vas v torek, 31. maja, ob 9. uri vabi na otvoritveno slovesnost 18. mednarodnega vojaškega nogometnega turnirja garnizij srednje evropskih glavnih mest – Miltropa Cup, ki bo potekala v na stadionu Stanka Mlakarja v Kranju, Partizanska cesta 37.

Tokratni turnir bo v organizaciji Poveljstva za podporo, ki predstavlja Garnizijo Ljubljana, potekal od 31. maja do 1. junija, sodelovanje pa so potrdile ekipe garnizij Berlina, Dunaja, Budimpešte, Prage, Varšave in Ljubljane. Ekipa Garnizije Ljubljana bo že drugo leto zapored branila prvo mesto, prav tako pa je daleč najuspešnejša saj je prestižni pokal osvojila že devetkrat.

Pobudi o sodelovanju Garnizij srednje evropskih glavnih mest se je Slovenska vojska pridružila leta 1996 in s tem pridobila možnost sodelovanja na vojaških športnih prireditvah, pomembnih protokolarnih slovesnostih in obiskih vojaških vaj. Ustanovitelj pobude je bil avstrijski generalmajor Karl Semlich, upokojeni poveljnik Garnizije mesta Dunaj, v njej sodelujejo še garnizije mesta Berlin, Budimpešte, Bukarešte, Bratislave, Prage, Varšave ter Ljubljane, ki jo zastopa Poveljstvo za podporo.

Vabljeni.

Dodatne informacije: Primož Hodak, telefonska številka 051 663 285