Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

26.11.2012

Vabilo medijem

Od torka, 27., do četrtka, 29. novembra, bo v Vojaškem objektu Kadetnica v Mariboru potekala mednarodna konferenca z naslovom Izzivi zoperstavljanja terorizmu v regiji Jugovzhodne Evrope, ki jo Ministrstvo za obrambo organizira skupaj z Veleposlanišvom ZDA v Sloveniji, ameriškim Centrom za civilno-vojaška razmerja in Inštitutom za korporativne varnostne študije.

Predstavnike medijev vabimo, da v torek, 27. novembra, spremljajo uvodno slovesnost konference, ki bo v Avditoriju generala Maistra, Engelsova ulica 15, 2111 Maribor, z začetkom ob 9.30.

Mednarodno konferenco bodo s svojimi uvodnimi govori odprli državni sekretar na Ministrstvu za obrambo in hkrati predsednik častnega odbora konference Peter Stavanja, veleposlanik ZDA v Sloveniji Joseph A. Mussomeli, predstavnik ameriškega Centra za civilno-vojaška razmerja dr. Thomas Mockaitis ter direktor Inštituta za korporativne varnostne študije mag. Miran Vršec. Organizatorje mednarodne konference in udeležence bo s slovesnim nagovorom počastil predsednik Ustavnega sodišča Republike Slovenije prof. dr. Ernest Petrič, vsebinski del konference pa bo s svojim predavanjem kot nacionalni koordinator za ukrepe proti terorizmu odprl direktor Slovenske obveščevalno-varnostne agencije doc. dr. Damir Črnčec.

Mednarodne konference se bodo udeležili predstavniki 29 držav in treh mednarodnih organizacij (OVSE, EU in Nato). Konferenčni program obsega 11 vsebinsko sklenjenih sekcij, usmerjenih v obravnavo problematike – Upravljanje s posledicami storjenega terorističnega dejanja – izzivi učinkovitosti in koordinacije.

Vabljeni!

Več informacij:
Simon Korez, mobilni telefon 031 330 951, in Carmen Kos, mobilni telefon 041 959 179

> Več o konferenci