Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

11.03.2019

Vabilo medijem na spremljanje tekmovanja v vojaških veščinah na Natovem mednarodnem zimskem taboru podčastnikov Nata in partnerskih vojsk v regiji

Predstavnike medijev v četrtek, 14. marca, vabimo na Natov mednarodni zimski tabor podčastnikov Nata in partnerskih vojsk v regiji. Slovenska vojska organizira že 12. mednarodni zimski tabor podčastnikov Nata in Partnerstva za mir v regiji, in sicer od petka, 8., do petka, 15. marca. Letošnjega tabora, ki se odvija na Pokljuki, se udeležuje 23 podčastnikov iz Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Madžarske, Severne Makedonije, Slovaške, Srbije, Združenih držav Amerike in Slovenije ter podčastniki Vrhovnega poveljstva zavezniških sil v Evropi (Shape), Natovih združenih operativnih poveljstev Brunssum in Neapelj ter Natovega združenega poveljstva kopenskih sil Izmir.

Sama zamisel tabora temelji na ideji vključevanja podčastnikov partnerskih vojsk v skupno načrtovanje nadaljnjega razvoja medsebojnega sodelovanja in izgradnje primerljivega podčastniškega zbora nacionalnih oboroženih sil. Udeleženci na taboru utrjujejo sodelovanje podčastniških zborov partnerstva, višajo raven znanja in vojaških veščin, izmenjujejo medsebojne izkušnje ter spodbujajo nadaljnji razvoj podčastniških zborov udeleženih vojsk. Med dejavnostmi tabora se tudi letos prepletajo voditeljstvo, zimsko vojaško gorništvo in  bojevanje v gorah. V prvem delu tabora se udeleženci seznanijo z zgodovinsko, s kulturno in z vojaško dediščino Republike Slovenije, nadaljujejo s predstavitvami podčastniških zborov svojih vojsk, kar s predavanji na najvišji ravni nadgradijo še gostujoči predavatelji. Tabor bodo sklenili s tekmovanjem v vojaških veščinah zimskega bojevanja v gorah.

Predstavnike medijev prosimo, da se za spremljanje dogodka zberete pred Vojaškim objektom Rudolfa Badjure na Pokljuki (Srednja vas v Bohinju 165, Zgornje Gorje) najpozneje do 8.50.

Ponujamo vam tudi možnost organiziranega prevoza iz Ljubljane. V tem primeru je odhod izpred telovadnice Vojašnice Edvarda Peperka v Ljubljani ob 7.20. Zaradi omejenih mest vas prosimo, da udeležbo potrdite na elektronski naslov mateja.trost(at)mors.si do torka, 12. marca, do 14. ure oziroma do zapolnitve mest.   

Več informacij: podpolkovnica Mateja Trošt, mobilni telefon 051 389 719

Vljudno vabljeni!