Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

11.01.2013

Vabilo medijem na spremljanje tekmovanja Slovenske vojske in Policije v patruljnem teku na smučeh

Predstavnike medijev vabimo, da v soboto, 12. januarja, na Rudnem polju na Pokljuki spremljajo 42. tradicionalno tekmovanje Slovenske vojske in Policije v patruljnem teku na smučeh Pokljuka 2013.

Tekmovanje bo potekalo po naslednjem programu:

  • 9.30: začetek tekmovanja,
  • 14.30: sklepna slovesnost s podelitvijo medalj najboljšim, udeležil se je bo  državni sekretar na Ministrstvu za obrambo Peter Stavanja.

Na letošnjem patruljnem teku, ki ga organizira Poveljstvo za podporo Slovenske vojske, bo na desetkilometrski progi tekmovalo 41 ekip v moški konkurenci in na petkilometrski progi 13 ekip v ženski konkurenci. Poleg ekip Slovenske vojske, Policije in URSZR bo letos sodelovala tudi ekipa avstrijske vojske. Na tekmovanju bodo v svoji konkurenci sodelovali še člani Zveze veteranov vojne za Slovenijo in Zveze policijskih veteranskih društev Sever.

Na progi bodo postavljene delovne točke, na katerih bodo ekipe streljale z malokalibrsko puško, se plazile pod oviro, metale šolske bombe v cilj, nosile ranjenca na univerzalnih nosilih, premagovale teren peš in terensko smučale.

V spomin na dražgoško bitko je Republiški štab za Teritorialno obrambo tekmovanje v patruljnem teku na smučeh prvič organiziral že leta 1971, ko so pripadniki takratne Teritorialne obrambe in Uprave javne varnosti tekmovali v vojaških smučarskih veščinah. Tekmovanje je do leta 1992 potekalo na obronkih vasi Dražgoše, potem pa so ga zaradi boljših razmer za pripravo tekem preselili na Pokljuko.

Vabljeni!

Kontaktna oseba: štabni vodnik Samo Mihelič, številka telefona: 040 922 858.