Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

30.05.2016

Vabilo medijem na slovesnost ob drugi obletnici Enote za podporo Generalštaba Slovenske vojske

Predstavnike medijev vabimo, da v sredo, 1. junija, ob 10. uri v Vojašnici Ivana Cankarja na Vrhniki spremljajo slovesnost ob drugi obletnici delovanja Enote za podporo Generalštaba Slovenske vojske.

Na slovesnosti, ki se je bosta udeležila tudi ministrica za obrambo Andreja Katič in župan Občine Vrhnika Stojan Jakin, bo načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor dr. Andrej Osterman enoti podelil bojno zastavo.

Enota za podporo zagotavlja podporo delovanju generalštaba in vodi njegove organizacijske enote preko administrativne kontrole, ki vključuje kontrolo nad viri in opremo, kadrovske zadeve, usposabljanje posameznikov in enot, pripravljenost, mobilizacijo in demobilizacijo, disciplinske ukrepe in ostale zadeve, ki niso vključene v operativne naloge. Prav tako podpira generalštab na področju usposabljanja in tekočega vzdrževanja objektov, zagotavlja delovanje podregistra Nata in upravlja z dokumentarnim gradivom Nata/EU, hkrati pa ureja tudi dokumentarno gradivo Slovenske vojske. Poveljuje ji brigadir Ernest Anželj.

Predstavniki medijev naj se na vhodu v vojašnico zberejo v sredo, 1. junija, do 9.45.

Več informacij: majorka Mateja Trošt, mobilni telefon 051 389 719