Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

02.03.2009

Vabilo medijem na šestletnico Centra za usposabljanje v Vojašnici Vipava in skupno čistilno akcijo

V torek, 3. marca, bo ob 8.30 v Centru za usposabljanje (CU) v Vojašnici Janka Premrla Vojka, Beblerjeva 28, 5271 Vipava, na postrojitvenem prostoru slovesnost ob šestletnici delovanja CU in ob koncu usposabljanja pripadnikov prostovoljnega služenja vojaškega roka (PSVR). Na slovesnosti bodo postrojene enote centra, zbrane pa bo nagovoril podpolkovnik Miran Rožanec, poveljnik CU.

PSVR ima zelo pomembno vlogo pri povezovanju, saj se prav preko prostovoljcev ohranja vez med SV in slovensko družbo. V šestih letih delovanja CU Vipava je bilo usposobljenih 6252 vojakov (v različnih programih: osnovno in temeljno vojaškostrokovno usposabljanje, osvežitveni in dodatni tečaj, prostovoljno služenje vojaškega roka, pogodbeni pripadniki, vojaški uslužbenci) ter ostalih udeležencev (študenti in dijaki).

Ker CU zelo dobro sodeluje z okoljem, v katerem deluje, so se pripadniki omenjenega centra odločili, da svoj jubilej obeležijo z domačini in učenci tamkajšnje osnovne šole. Odločili so se za izvedbo skupne čistilne akcije. Dogodka se bodo udeležili tudi varovanci doma invalidne mladine Vipava. Čiščenje bo potekalo na 5 delovnih točkah, od reke Vipave do hudournika Bela ter strelišča in vadišča Mlake. Čistilna akcija se bo končala ob 13. uri.

Več informacij: Carmen Kos, telefon 041 959 179