Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

09.07.2018

Vabilo medijem na predstavitveni dan Vojaškega tabora 2018

Predstavnike medijev vabimo, da se v četrtek, 12. julija, ob 10. uri udeležijo predstavitve Vojaškega tabora 2018 na Osrednjem vadišču Slovenske vojske Postojna. Udeleženci tabora bodo prikazali prikazno vajo delovanja učne čete Vojaškega tabora. Tabor za študente fakultet in dijake srednjih šol poteka od ponedeljka, 2., do sobote, 14. julija, na širšem območju Bohinjske Bele in Osrednjem vadišču Slovenske vojske Postojna. Na njem se udeleženci podrobno seznanijo z vojaškim življenjem in s posameznimi področji dela v Slovenski vojski, s poudarkom na usposabljanju v terenskih razmerah.

Letos je v tabor, ki v organizaciji Centra vojaških šol poteka že 19. leto zapored, vključenih 67 udeležencev, od tega 20 deklet in 47 fantov. Skupaj z letošnjimi udeleženci se je tabora udeležilo že 2.329 dijakov in študentov. Udeleženci na taboru so dijaki in študenti z 28 različnih fakultet in srednjih šol, in sicer z Biotehniške fakultete, Biotehniške šole Rakičan, Ekonomske šole Murska Sobota, Elektrotehniško-računalniške strokovne šole in gimnazije Ljubljana, s Fakultete za elektrotehniko v Ljubljani, Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko v Mariboru, Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo, Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede, Fakultete za računalništvo in informatiko, Fakultete za strojništvo Ljubljana, Fakultete za varnostne vede Ljubljana, z Gimnazije Slovenska Bistrica, Ljudske univerze, Naravoslovnotehniške fakultete v Ljubljani, s Srednje elektro-računalniške šole Maribor, Srednje gostinske in turistične šole Radovljica, Srednje gozdarsko-lesarske šole Postojna, Srednje medijske in grafične šole Ljubljana, Srednje strojne in kemijske šole, Srednje šole Izola, Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje, Srednje šole Zagorje, Srednje tehnične in poklicne šole Murska Sobota, Srednje tehniške šole Kranj, Srednje zdravstvene šole Ljubljana, Srednješolskega centra Krško-Sevnica, Šolskega centra Nova Gorica, Tehniškega šolskega centra Maribor, z Univerze na Primorskem, Zavoda za strokovno izobraževanje Kranj in II. gimnazije Maribor.

Predstavnike medijev prosimo, da se v četrtek, 12. julija, najkasneje do 9.45 zberejo na križišču v Prestranku, od koder bo organiziran odhod do mesta predstavitve.

Vljudno vabljeni!

Več informacij: major Dušan Petrovič, mobilni telefon 051 641 089