Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

01.12.2014

Vabilo medijem na predstavitev zmogljivosti Slovenske vojske za upravljanje tveganj pri ravnanju z eksplozivi

Predstavnike medijev vabimo, da v sredo, 3. decembra, ob 14.15 v Vojašnici Edvarda Peperka v Ljubljani spremljajo predstavitev zmogljivosti Slovenske vojske za upravljanje tveganj pri ravnanju z eksplozivnimi sredstvi.
Od 1. do 5. decembra bo v Sloveniji potekala regionalna delavnica z naslovom Upravljanje tveganj pri ravnanju z eksplozivnimi sredstvi znotraj projekta vzpostavitve tehničnega sodelovanja med državami Srednje Azije. Strokovnjaki iz Srednje Azije bodo ob podpori Ustanove za krepitev človekove varnosti (ITF), Organizacije za varnost in sodelovanje v Evropi (OVSE) in Slovenske vojske izmenjali izkušnje na področjih protiminskega delovanja, upravljanja skladišč in uničevanja viškov streliva.


Slovenska vojska letos uspešno sodeluje z ITF na področju krepitve zmogljivosti za uničenje minskoeksplozivnih sredstev. Udeleženci, ki bodo prišli iz Afganistana, Kazahstana, Kirgizije,  Mongolije, Tadžikistana in Turkmenistana, si bodo zato znotraj programa delavnice ogledali nekatere objekte in zmogljivosti Slovenske vojske za upravljanje tveganj pri ravnanju z eksplozivnimi sredstvi kot primere dobre prakse. Ogledali si bodo fizikalno-kemijski laboratorij in tehnično skladišče v Borovnici ter obiskali enote za vzdrževanje streliva in minskoeksplozivnih sredstev, pa tudi vod za uničevanje neeksplodiranih ubojnih sredstev.   

Kontaktna oseba: majorka Mateja Trošt, mobilni telefon 051 389 719