Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

10.03.2015

Vabilo medijem na predstavitev prvega mednarodnega usposabljanja v Natovem centru odličnosti za gorsko bojevanje

Predstavnike medijev vabimo, da v četrtek, 12. marca, ob 10. uri v Vojaškem objektu Rudolfa Badjure na Pokljuki in v njeni okolici spremljajo predstavitev nadaljevanja tečaja vojaškega gorništva, ki poteka pod okriljem Natovega centra odličnosti za gorsko bojevanje. Tečaja, ki poteka med 2. in 20. marcem, se udeležuje 24 pripadnikov tujih oboroženih sil, in sicer iz Črne gore, Hrvaške, Kosova, Libanona, Slovenije, Velike Britanije in Združenih držav Amerike. 

Cilj tečaja je udeležencem posredovati veščine in znanje, pomembne za premik, preživetje in bojevanje v gorskem svetu, ter doseči ustrezno raven znanja in veščin, potrebnih za preživetje in bojevanje v visokogorju v zimskih razmerah.

Slovenska vojska, ki od svojega nastanka v veščinah gorskega vojskovanja usposablja poleg svojih pripadnikov tudi pripadnike partnerskih in zavezniških vojsk, postaja z Natovim centrom odličnosti za gorsko bojevanje nosilka odličnosti na tem področju. Poslanstvo centra bo zagotavljanje odličnosti in strokovnosti pri usposabljanju ter urjenju posameznikov in enot, podpora razvoju doktrine, učenju iz izkušenj in raziskavam, definiranje standardov ter podpora pri preoblikovanju enot za gorsko bojevanje.

Predstavnikom medijev predlagamo, da se terenu in snežnim razmeram primerno oblečejo in obujejo.

Vljudno vabljeni!

Kontaktna oseba: podpolkovnik Marko Prvinšek, mobilni telefon 031 279 285