Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

12.05.2014

Vabilo medijem na ogled urjenja postopkov vojaških gornikov

Predstavnike medijev vabimo, da si v sredo, 14. maja, ob 9. uri ogledajo predstavitveno vajo na plezališču Iglica na Bohinjski Beli, kjer bodo pripadniki Večnacionalnega centra odličnosti za gorsko bojevanje Slovenske vojske predstavili del procesa usposabljanja gorskih enot.

Zveza Nato je Republiki Sloveniji zaupala ter ponudila začetek postopkov za ustanovitev in akreditacijo Centra odličnosti za področje gorskega bojevanja. Med 12. in 14. majem v Poljčah in na Bledu poteka konferenca Natovega Centra odličnosti za gorsko bojevanje, katere se poleg predstavnikov Slovenske vojske udeležuje preko dvajset predstavnikov iz trinajstih držav, ki so zainteresirane za sodelovanje v imenovanem centru. Cilj konference je pridobiti partnerske države za skupno ustanovitev Natovega centra, katerega nosilec bo Slovenija, konferenca pa poteka v skupni organizaciji Slovenske vojske in Zavezniškega poveljstva za transformacija iz Norfolka.

Zbor za predstavnike medijev je v sredo, 14. maja, ob 8.30 v vojašnici Boštjana Kekca na Bohinjski Beli. Ker trenutno poteka rekonstrukcija ceste skozi Bohinjsko Belo, je prihod v vojašnico preko vasi Obrne (po cesti mimo odcepa za Bohinjsko Belo naprej proti Bohinju po približno 3 km zavijete desno in po 1,5 km pridete do vojašnice).

Kontaktna oseba: podpolkovnik Janez Dolinar, mobilni telefon 051 335 158