Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

16.04.2012

Vabilo medijem na dinamični prikaz premagovanja vodne ovire s pomočjo taktičnega lansirnega mostu eurobridge Slovenske vojske

Predstavnike medijev vabimo, da v torek, 17. aprila, ob 14. uri na Vrhniki spremljajo del drugega sklopa taktične vaje poveljstev in enot Slovenske vojske Pomlad 2012, kjer bodo pripadniki 14. inženirskega bataljona urili postopke lansiranja mostu eurobridge preko reke Ljubljanice. Aktivnost inženircev Slovenske vojske si bosta ogledala minister za obrambo Aleš Hojs in načelnik Generalštaba Slovenske vojske brigadir Dobran Božič.

V drugem sklopu vaje, ki poteka 16. in 17. aprila, Slovenska vojska preverja pripravljenost odzivnih sil za delovanje na kopnem, v zraku in na morju. Aktivnost se je danes začela z dvigom alarmnih stopenj zaradi različnih vojaških groženj na območju Republike Slovenije. Enote se urijo v postopkih zaščite vojaških objektov, varovanja zračnega prostora, iskanja in reševanja, zagotavljanja premika idr. V tem delu vaje se urijo tudi enote, ki jih Republika Slovenija namenja v Natove sile za posredovanje.

Podrobnosti o lokaciji predstavitve:
Lokacija predstavitve se nahaja na Poti na Tojnice pri Komunalni deponiji Vrhnika, kamor lahko pridete po regionalni cesti iz smeri Vrhnike ali pa iz smeri Ljubljane. V krožišču pri trgovini Hofer zapustite krožišče na izvozu za Sinjo Gorico in se preko mostu čez avtocesto peljete naprej mimo komunalne deponije, na koncu deponije zavijete desno ter se po Poti na Tojnice pripeljete na lokacijo predstavitve. 

Po predstavitvi vaje je predvidena izjava.

Vabljeni!

Več informacij: Simon Korez, mobilni telefon 031 330 951