Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

18.12.2008

V Vojašnici Šentvid je potekala slovesnost ob dnevu Poveljstva za doktrino, razvoj, izobraževanje in usposabljanje

Na slovesnosti ob dnevu Poveljstva za doktrino, razvoj, izobraževanje in usposabljanje Slovenske vojske (PDRIU) v četrtek, 18. decembra, v Vojašnici Šentvid je zbrane nagovoril poveljnik PDRIU brigadir Alojz Završnik, slavnostna govornica na slovesnosti pa je bila ministrica za obrambo dr. Ljubica Jelušič.

Brigadir Završnik je zbranim predstavil razvoj poveljstva, ki je bilo leta 2004 preoblikovano iz Centra vojaških šol. Zdaj je PDRIU znova pred velikim izzivom, saj se bodo dejavnosti poveljstva v prihodnjem letu začele izvajati v prostorih prenovljene Kadetnice v Mariboru.

Ministrica za obrambo je v svojem govoru poudarila izreden pomen izobraževanja in usposabljanja pri graditvi profesionalne vojske. Prav nenehen razvoj, usposabljanje in izobraževanje so predpogoji za učinkovito izvajanje vedno novih nalog, pred katere so postavljeni vojaki. Ob koncu je izrazila prepričanje, da bo novo delovno okolje dobro vplivalo na motivacijo zaposlenih in jim zaželela vse dobro tudi ob bližajočih se prazničnih dneh.

Zvočna zapisa izjav:

Video posnetek - nagovor ministrice za obrambo dr. Ljubice Jelušič: Borut Podgoršek, MORS

Foto: Bruno Toič, MORS