Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

05.03.2010

V Vojašnici Ivana Cankarja na Vrhniki je potekala slovesnost ob odhodu dveh kontingentov

V Vojašnici Ivana Cankarja na Vrhniki je bila v četrtek, 4. marca, slovesnost pred odhodom pripadnikov in pripadnic Slovenske vojske v mednarodni operaciji v sile EUFOR v Bosno in Hercegovino ter sile ISAF v Afganistan. Osrednji govornik na prireditvi je bil državni sekretar Ministrstva za obrambo mag. Uroš Krek, zbrane pa je nagovoril tudi načelnik štaba Poveljstva sil Slovenske vojske polkovnik Vojteh Mihevc.

Državni sekretar je v svojem govoru med drugim dejal, da stanje v Bosni in Hercegovini glede na vse reforme, ki se tam dogajajo, ni stabilno in da delo mednarodnih sil še ni končano. Glede Afganistana je spomnil, da je Slovenska vojska prisotna na tem območju na podlagi Resolucije Varnostnega sveta OZN zaradi zagotavljanja miru in stabilnosti v državi in regiji, pa tudi zato, ker smo kredibilni partner v Zavezništvu – kljub temu da nekateri mislijo drugače.

Polkovnik Mihevc je v nagovoru povedal, da so bili deležni dobrega usposabljanja in da so se med drugim dobro spoznali, kar jim bo pomagalo pri opravljanju nalog. Pripadnike in pripadnice je spomnil, da je spoštovanje predpisov in pravil dolžnost vsakega posameznika, pripadnika Slovenske vojske.