Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

11.02.2010

V soboto se začne zares

V soboto, 12. februarja, zgodaj zjutraj po našem času bo v kanadskem Vancouvru slovesno odprtje XXI. zimskih olimpijskih iger. Čast nosilke slovenske zastave na slovesnem odprtju je pripadla svetovni podprvakinji v veleslalomu Tini Maze.

Že v soboto zvečer se bodo za prve komplete olimpijskih medalj borile tri pripadnice in pripadnik Športne enote Slovenske vojske. Če bodo vremenske razmere ugodne, bo Andrej Jerman nastopil na smuku, ki naj bi se začel ob 20.45. Slabi dve uri kasneje bodo prvič na letošnjih igrah nastopile biatlonke, ki se bodo ob 22. uri pomerile v sprintu. Teja Gregorin, Andreja Mali in Tadeja Brankovič Likozar imajo možnosti za visoke uvrstitve. 

V nedeljo ob 20.15 se bodo v sprintu pomerili tudi biatlonci. Največ lahko pričakujemo od Klemna Bauerja in Janeza Mariča, nastopila bosta tudi Peter Dokl in Vasja Rupnik.


Nastope vseh slovenskih športnikov si boste lahko ogledali v živo na Televiziji Slovenija (2. program) in na njenem multimedijskem portalu MMC TV. Za tiste, ki v danem trenutku ne boste mogli do TV-ekrana, se bodo z dogajanja z vseh prizorišč, na katerih bodo nastopali slovenski športniki, oglašali novinarji Radia Slovenija (2. program).