Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

13.01.2014

V soboto na Pokljuki uspešno izvedeno že 43. tekmovanje Slovenske vojske v patruljnem teku

V soboto, 11. januarja, je na Pokljuki potekalo že 43. tekmovanje Slovenske vojske, Policije in Civilne zaščite v patruljnem teku na smučeh.

S progo, za moške dolgo 10 in za ženske 5 kilometrov, se je spopadlo 56 ekip (12 ženskih in 44 moških) – 28 iz Slovenske vojske, 16 iz Policije ter 12 iz Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje, sodelovali pa so tudi borci za vrednote NOB in veterani vojne za Slovenijo. Razdeljeni v šest različnih kategorij so tekmovalci in tekmovalke moči merili na naslednjih delovnih točkah: met šolske ročne bombe v cilj, streljanje z malokalibrsko puško, premagovanje ovir s plazenjem, premagovanje neurejenega terena peš in s smučmi ter nošenje ranjenca na nosilih.

Absolutno zmagovalna ekipa nad petkilometrsko progo je bila ženska ekipa 132. gorskega polka, sledile so jim pripadnice Poveljstva Logistične brigade, tretje mesto pa so prismučale pripadnice Policijske uprave Ljubljana. Med moškimi ekipami je bila absolutno zmagovalna ekipa iz vrst Specialne enote Uprave za policijske specialnosti GPU, sledili pa sta 3. in 1. ekipa 132. gorskega polka. 

Medalje in pokale najboljšim je v družbi namestnika načelnika generalštaba Slovenske vojske brigadirja dr. Andreja Ostermana, direktorja Uprave za policijske specialnosti iz GPU MNZ Roberta Šušanja in vodje Sektorja za operativo Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje Stanislava Lotriča podelil predsednik organizacijskega odbora letošnjega tekmovanja brigadir Miha Škerbinc, ki je v nagovoru poudaril, da je pokljuški patruljni tek na smučeh druženje med pripadniki Policije, Civilne zaščite in Slovenske vojske, ki se bo krepilo tudi v prihodnje. Brigadir dr. Osterman je poudaril pomembnost športnega druženja in sodelovanja, se vsem udeležencem zahvalil za sodelovanje in povabil k povratku na pokljuško planoto prihodnje leto.

Uradne rezultate 43. tekmovanja Slovenske vojske v patruljnem teku si lahko ogledate v prilogi.

Foto: desetnik Robert Cotič