Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

30.11.2016

V Slovenski vojski najboljšim športnikom podelili pokale že četrtič

V ljubljanski Vojašnici Edvarda Peperka sta bili danes, 30. novembra, slovesnosti, na katerih so Športni enoti Slovenske vojske (ŠPE) podelili bojno zastavo, že četrto leto zapored pa so ob jutrišnjem dnevu ŠPE podelili pokale najboljšim športnici in športniku, enoti ter brigadi. Pokale najboljšim na športnem področju sta podelila ministrica za obrambo Andreja Katič in načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor dr. Andrej Osterman.

Ministrica za obrambo Andreja Katič je v nagovoru izpostavila pomen športa za Slovensko vojsko in dejala, da tako pripadnice in pripadniki Športne enote Slovenske vojske, in sicer vrhunske športnice in športniki, kot pripadnice in pripadniki Slovenske vojske, ki tekmujejo, vztrajno sledijo svojim ciljem, s čimer so zgled drugim. Poudarila je pomen dobre fizične pripravljenosti za Slovensko vojsko, ki je tudi sicer del zdravega življenjskega sloga. Po besedah ministrice so športnice in športniki med našimi najboljšimi ambasadorji tega sporočila. Izpostavila je vlogo športnic in športnikov, ki z izvrstnimi rezultati odlično promovirajo Slovenijo ter Slovensko vojsko v svetu. Tako so letos na svetovnih in evropskih prvenstvih skupno osvojili kar 12 medalj. Pri tem je ministrica spomnila na olimpijski medalji Petra Kauzerja in Ane Velenšek v brazilskem Riu de Janeiru. Kot je dejala, se na ministrstvu zavedamo, da so to uspehi, za katerimi so leta prizadevanj, težkega treninga, tudi poškodbe in razočaranja, ter dodala, da bo ministrstvo še naprej podpiralo slovenski šport z zaposlovanjem vrhunskih športnic in športnikov v Slovenski vojski. Andreja Katič je vrhunskim športnicam in športnikom, zaposlenim v Slovenski vojski, zaželela uspehe tudi v naslednjem letu, še posebno na februarskih 3. zimskih svetovnih vojaških igrah v ruskem Sočiju.

Letos že četrto prireditev je organizirala ŠPE, pokale pa so podelili najboljšim športnici in športniku v Slovenski vojski, najboljši enoti ter brigadi SV. Pripadnice in pripadniki Slovenske vojske vsako leto tekmujejo na 17 prvenstvih Slovenske vojske, med njimi pa deset izbranih tekmovanj šteje za končni naslov najboljših. Tekmujejo v orientaciji, streljanju, vojaškem peteroboju, teku na smučeh, v veleslalomu, lokostrelstvu, gorskem kolesarjenju, triatlonu ter teku na 10 in 21 kilometrov. V kategoriji najboljših enot štejejo rezultati patruljnih tekov, košarke, nogometa in odbojke.

Pokale najboljšim športnicam in športnikom v Slovenski vojski je podelila ministrica za obrambo Andreja Katič in ob tem čestitala tako njim kot vsem, ki so na tekmovanjih sodelovali. Pokale za najboljše športnice Slovenske vojske leta 2016 so dobile poročnica Mojca Flerin iz 132. gorskega polka, naddesetnica Tamara Švajger iz ŠPE in desetnica Tina Zagorc iz Rodovskega bataljona 72. brigade. Pokale za najboljše športnike Slovenske vojske so dobili praporščak Iztok Arbajter iz ŠPE, naddesetnik Uroš Svetina iz Specializirane enote vojaške policije in desetnik Peter Sajevec iz Rodovskega bataljona 1. brigade. Najboljšim enotam in brigadi Slovenske vojske leta 2016 je pokale podelil načelnik GŠSV generalmajor dr. Andrej Osterman, in sicer 132. gorskemu polku, Enoti za podporo, 10. pehotnemu polku ter 1. brigadi Slovenske vojske. Poveljnik ŠPE in vodja športnih reprezentanc Slovenske vojske podpolkovnik Jure Velepec je ob tej priložnosti Ani Velenšek in Petru Kauzerju izročil sliki v spomin na vrhunska dosežka na letošnjih olimpijskih igrah.

Foto: Daniel Mlakar, OOJ SV

Flash is required!

Ministrica za obrambo Andreja Katič