Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

26.11.2008

V Slovenski vojski na obisku namestnik načelnika Oboroženih sil Republike Hrvaške

Od 24. do 25. novembra je namestnik načelnika Generalštaba Slovenske vojske generalmajor mag. Alojz Šteiner na dvodnevnem obisku v Slovenski vojski gostil namestnika načelnika Generalštaba Oboroženih sil Republike Hrvaške generalpolkovnika Slavka Barića z delegacijo.

Generala sta izpostavila dobro bilateralno sodelovanje med slovensko in hrvaško vojsko ter izmenjala izkušnje s področja obrambnega načrtovanja. General Barić je izrazil zanimanje za pomoč strokovnjakov iz Slovenske vojske pri vzpostavitvi vojaških zdravstvenih zmogljivosti ter pri usposabljanju in izobraževanju vojaških pilotov.

V sklopu obiska, ki je bil načrtovan v Načrtu mednarodnega vojaškega sodelovanja za leto 2008, si je general Barić ogledal tudi usposabljanje v Apačah, kjer so mu pripadnice in pripadniki iz enot 1. brigade Slovenske vojske pokazali predstavitev premestljivih zmogljivosti 670. logističnega bataljona, premestljive čete za prečiščevanje vode ter izvedli streljanje z avtomatsko puško F200S.

Generala Barića sta sprejela tudi ministrica za obrambo dr. Ljubica Jelušič in načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalpodpolkovnik Albin Gutman.