Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

10.03.2009

V Slovenski vojski bodo testirali nove vzorce bojne uniforme

Od danes, 10. marca, do predvidoma meseca decembra bo 140. pripadnic in pripadnikov Slovenske vojske iz različnih enot izvajalo testiranje nove vzorčne bojne uniforme, z namenom pridobitve ocene ustreznosti vzorca in kroja ter odpornosti v različnih pogojih vojaškega delovanja. S tem namenom so danes s testnimi uniformami zadolžili 140 pripadnic in pripadnikov Slovenske vojske, kateri bodo sprotno izvajali ocenjevanje uniform, z vnaprej določenim vprašalnikom.

V sklopu projekta ciljnih razvojnih programov ( CRP) že dalj časa potekajo raziskave in testiranja sprememb na bojni uniformi Slovenske vojske. Cilj projekta je optimizirati opremo in zagotoviti strokovne ocene za sodobne in vojakom najbolj uporabne bojne uniforme. Na podlagi že izvedenih preskusov in predloga raziskovalcev je Komisija za uniforme in oznake v Slovenski vojski izbrala najustreznejše maskirne tkanine ter kroj za izdelavo in testiranje 140. kompletov uniform.

Poudarjamo, da je namen testiranja zgolj preskušanje predlaganih vzorcev in, da to ne pomeni uvajanja novih bojnih uniform v operativno uporabo Slovenske vojske.