Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

24.06.2010

V Sloveniji bo potekalo Evropsko vojaško prvenstvo v judu

Med 29. junijem in 1. julijem bo v Novem mestu potekalo Evropsko vojaško prvenstvo v judu. Tekmovanje bo v okviru Mednarodnega sveta za vojaški šport organizirala Slovenska vojska (SV), na njem pa bo sodelovalo 41 tekmovalcev in 25 tekmovalk iz 10. držav. Poleg judo reprezentance SV na čelu z Lucijo Polavder, Urško Žolnir in Rašo Sraka, se bodo tekmovanja udeležile še vojaške reprezentance iz Avstrije, Belgije, Bosne in Hercegovine, Francije, Nizozemske, Nemčije, Poljske, Romunije in Srbije.

SV je članica Mednarodnega sveta za vojaški šport CISM (Conseil International du Sport Militaire) od leta 1992. Gre za organizacijo, ki k svetovnemu miru prispeva z združevanjem oboroženih sil preko športa pod geslom »prijateljstvo skozi šport«. Vsaka izmed 132 držav članic CISM-a v skladu s svojimi zmožnostmi občasno organizira evropsko ali svetovno vojaško prvenstvo v različnih športnih disciplinah. Tokratno bo potekalo po naslednjem urniku:
- torek, 29. junij: ob 14. uri bo svečana otvoritev prvenstva v vojašnici Novo mesto,
- sreda, 30. junij: med 13. in 16. uro bodo potekala predtekmovanja, ob 17. uri pa finalne borbe v Športni dvorani Marof v Novem mestu,
- četrtek, 1. julij: med 13. in 16. uro bodo potekala predtekmovanja in ob 17. uri finalne borbe v Športni dvorani Marof v Novem mestu.

V četrtek, 1. julija ob 19. uri, bo zaključna slovesnost prvenstva v vojašnici Novo mesto, ki se je bo udeležila tudi ministrica za obrambo dr. Ljubica Jelušič.

Vabljeni na ogled slovesnosti v Vojašnici Novo mesto in na ogled tekem, ki bodo potekale v športni dvorani Marof v Novem mestu.

Več informacij je dostopnih na http://www.slovenskavojska.si/odnosi-z-javnostjo/vojasko-ep-v-judu/.