Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

22.03.2017

V sklopu usposabljanja Glavni dokaz na obisku poveljnik 21. poveljstva za podporo na območju delovanja ameriških oboroženih sil

Na Osrednjem vadišču Slovenske vojske Postojna se je v soboto, 18. marca, začelo skupno usposabljanje pripadnikov Slovenske vojske in oboroženih sil Združenih držav Amerike.
 
Usposabljanje Glavni dokaz (Vanguard Proof) poteka v organizaciji pripadnikov Logistične brigade. Na usposabljanju sodeluje nekaj manj kot 100 pripadnikov Slovenske vojske in nekaj manj kot 200 pripadnikov 16. brigade za podporo (16th Sustainment Brigade) 21. poveljstva za podporo na območju delovanja (21st Theater Sustainment Command) ameriške kopenske vojske v Evropi (US Army Europe Sustainment Command). V sklopu usposabljanja Glavni dokaz je bil v torek, 21. marca, na OSVAD Postojna izveden dan za povabljene goste in notranje medije. Udeležil se ga je tudi poveljnik 21. poveljstva za podporo na območju delovanja poveljstva za podporo ameriške kopenske vojske v Evropi generalmajor Duane A. Gamble, ki si je skupaj s poveljnico 16. brigade za podporo polkovnico Michelle Letcher in poveljnikom Logistične brigade Slovenske vojske brigadirjem Milanom Žurmanom ogledal predstavitev skupnega usposabljanja.

Ob koncu je generalmajor Duane A. Gamble v zahvalo za prispevek k razvoju sodelovanja med 16. brigado za podporo in Logistično brigado Slovenske vojske ter udeležbo na lanskem tekmovanju Najboljši bojevnik (Best Warrior Competition) v nemškem Baumholderju izročil priznanja pripadnikom Logistične brigade. Priznanje sta prevzela praporščak Franjo Cesar in nadporočnik Rajko Kračun, medtem ko sta bila desetnik Luka Zagoršek in stotnik Peter Casar službeno zadržana.   

Fotografije: VVU XI. r. Rajko Petek, OOJ