Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

17.05.2010

V Radencih je v okviru 30. maratona treh src potekalo tudi prvenstvo Slovenske vojske v teku – ministrica najboljšim podelila pokale

V soboto, 15. 5. 2010,  je v sklopu jubilejnega 30. maratona treh src v Radencih Uprava za obrambo Maribor izvedla prvenstvo Slovenske vojske v teku. Ministrica za obrambo dr. Ljubica Jelušič se je udeležila sklepne prireditve in podelila pokale najboljšim tekmovalcem iz enot Slovenske vojske ter ostalih organizacijskih enot Ministrstva za obrambo.

Na eni največjih tekaških prireditev v Sloveniji je tekmovalo več kot 5.000 tekačev. Pomerili so se v teku na 5,5 km, 10 km, polmaratonu in maratonu. Za najmlajše je bil izveden Veveričkin in Srčkov tek. V sklopu prireditve so izvedli tudi 20. pohod treh src, nordijsko hojo in tekmovanje paraplegikov v polmaratonu, v popoldanskih urah pa še humanitarni tek.

Med tekmovalci je bilo tudi več kot 450 pripadnikov Slovenske vojske ter drugih organizacijskih enot Ministrstva za obrambo, ki so prireditvi dali še poseben pečat. Tekmovali so na Prvenstvu Slovenske vojske v teku na 21 km, pomerili pa so se tudi v teku na 10 km in  velikem maratonu na 42 km. Naslov prvakinje Slovenske vojske na 21 km je osvojila Bernarda Čeplak Poznič, naslov prvaka pa Marko Vojska.

V sklopu prireditve so pripadniki Slovenske vojske postavili veliko premično kopalnico in s tem omogočili tuširanje za vse udeležence teka. Sodelovali so tudi z reševalnima voziloma z ekipama nujne medicinske pomoči. Medicinsko osebje med prireditvijo – razen odprave nekaj krčev – ni imelo dela, kar kaže na dobro psihofizično pripravo udeležencev. Ministrica za obrambo dr. Ljubica Jelušič si je ogledala delo navedenih enot in pohvalila pripadnike Slovenske vojske za njihov trud.

Obiskovalci so se lahko seznanili tudi z možnostmi vključevanja v Slovensko vojsko, saj so bili delavci Uprave za obrambo Maribor na prireditvi prisotni s stojnico in promocijskim kombijem. Velike pozornosti je bila deležna pripadnica Športne enote Slovenske vojske, bronasta olimpijka Petra Majdič, ki se je popoldne udeležila humanitarnega teka.

> REZULTATI (PDF)

Foto: Dani Mauko