Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

21.08.2017

V prvih treh mesecih delovanja 22. slovenski kontingent v Libanonu gostil dva delovna obiska

V Libanonu trenutno deluje 22 slovenski kontingent v silah UNIFIL. V prvi polovici svojega delovanja je kontingent prejel dva visoka delovna obiska.

V mesecu juliju je kontingent obiskal obrambni ataše RS v Turčiji in nerezidenčni akreditirani obrambni ataše za Libanon, podpolkovnik Janko Šteh. Svoj enodnevni obisk kontingenta je izkoristil za seznanitev s kontingentom, z okoljem delovanja kontingenta, z delovnimi pogoji in s trenutno varnostno situacijo v tej regiji. Srečal se je tudi s poveljnikom sektorja zahod, brigadirjem Francescom Olla, ki je izrazil zadovoljstvo nad visoko profesionalnim in proaktivnim delom slovenskega kontingenta.

V mesecu avgustu pa je, pod vodstvom polkovnika Leona Holca, na tridnevni delovni obisk v UNIFIL prišla dvočlanska delegacija s PSSV. Namen obiska je bila vzpostavitev uradnih stikov v poveljstvu sektorja zahod UNIFIL in v poveljstvu UNIFIL ter pridobiti vpogled v delovanje pripadnikov SVNKON 22 UNIFIL. V ta namen se je delegacije srečala s poveljnikom sektorja zahod, brigadirjem Francescom Olla, z načelnikom štaba poveljstva sektorja zahod, z načelnikom G2 in CCIRM, z direktorjem C.A.I. (Italijanske finančne službe) in z vodjo UNIFIL inšpekcije za pregled glavnih sredstev v lasti kontingenta, gospodom Nikolajem Vynov. Vpogled v delovanje je delegacija pridobila s pregledom osnovnih dokumentov za delovanje in z udeležbo na patrulji, kjer se je seznanila tudi s terenskimi pogoji delovanja kontingenta.