Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

18.09.2009

V Poveljstvu sil na Vrhniki slovesnost ob odhodu v operaciji kriznega odzivanja


V Vojašnici Ivana Cankarja na Vrhniki je bila danes, 18. septembra, slovesnost ob odhodu pripadnikov in pripadnic Slovenske vojske v operaciji kriznega odzivanja v sile EUFOR in ISAF. Slavnostni govornik na prireditvi je bil predsednik Odbora za obrambo Jožef Jerovšek, zbrane pa je nagovorila tudi ministrica za obrambo dr. Ljubica Jelušič.

23. slovenski kontingent  EUFOR šteje 24 pripadnikov, ki v teh dneh odhajajo na 6-mesečno delovanje v Bosno in Hercegovino, kjer je Slovenska vojska trenutno navzoča z 31 pripadniki in pripadnicami, ki delujejo v okviru sil Nata in Evropske unije. Njihova glavna naloga je zagotavljanje stabilnega in varnega okolja v državi.

V operacijo v Afganistan odhaja 12. slovenski kontingent, ki šteje 66 pripadnikov. Z letališča Maribor bodo na območje delovanja odpotovali v začetku oktobra in zamenjali 81 pripadnikov 11. kontingenta, ki se bodo v domovino vrnili sredi oktobra. Pripadniki SV v silah ISAF opravljajo naloge varovanja logistične baze, sodelovanja pri usposabljanju afganistanske vojske, posamezniki pa opravljajo delo v poveljstvu ISAF v Kabulu in v Regionalnem poveljstvu Zahod v Heratu. Od junija letos z nalogo informacijskega delovanja v podporo izvedbe predsedniških volitev na območju deluje dodatnih 15 pripadnikov SV.

Flash is required!

Polkovnik Vojteh Mihevc načelnik štaba Poveljstva sil


Flash is required!

Predsednik Odbora za obrambo Jožef Jerovšek


Flash is required!

Ministrica za obrambo dr. Ljubica Jelušič