Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

09.07.2010

V postojnski vojašnici so se zbrali podčastniki Slovenske vojske

Danes, 9. julija, je v Vojašnici barona Andreja Čehovina v Postojni potekala osrednja slovesnost podčastniškega zbora Slovenske vojske ob zaključku in podelitvi čina vodnika 34 diplomantom 25. generacije Šole za podčastnike, zaključku 17. štabnega tečaja za podčastnike in 8. tečaja za vodne podčastnike, ki sta ga uspešno končala tudi pripadnika oboroženih sil Republike Bosne in Hercegovine.

Na prireditvi so razglasili tudi najboljšega vojaka in najboljšega podčastnika za leto 2009 ter tri najboljše podčastnike po kariernih stebrih, ki so s svojim profesionalnim delom in pozitivnim odnosom do sodelavcev in nalog dali viden pečat pri ugledu Slovenske vojske tako doma kot v mednarodnem okolju. Najboljši vojak je Andrej Simonič iz 10. motoriziranega bataljona, najboljši podčastnik pa višji vodnik Gregor Polanec iz Enote za specialno delovanje.

Osrednja govornica na slovesnosti je bila ministrica za obrambo dr. Ljubica Jelušič, ki je v svojem govoru čestitala prejemnikom priznanj in poudarila pomen podčastniške podporne linije pri razvoju Slovenske vojske. Zbrane je nagovoril tudi načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor mag. Alojz Šteiner, ki je izpostavil dosežke podčastnikov Slovenske vojske v domačem in mednarodnem okolju. 

Foto: štabni vodnik Tomaž Harle

Flash is required!

Ministrica za obrambo dr. Ljubica Jelušič


Flash is required!

Načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor mag. Alojz Šteiner


Flash is required!

Glavni podčastnik Slovenske vojske višji praporščak Igor Tomašič


Flash is required!

Avtor: Borut Podgoršek, MORS