Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

17.07.2009

V postojnski vojašnici je potekala osrednja slovesnost podčastniškega zbora Slovenske vojske

Danes, 17. julija, je v Vojašnici barona Andreja Čehovina v Postojni potekala osrednja slovesnost podčastniškega zbora Slovenske vojske. Na njej so ob koncu šolanja slušateljev sedmega tečaja za vodne podčastnike, med katerimi so bili prvič tudi podčastnica Slovenske vojske ter pripadnika oboroženih sil Republike Črne gore in Republike Makedonije, podelili diplome ter razglasili najboljše tri slušatelje tečaja.

Na prireditvi so razglasili tudi najboljše tri vojake in podčastnike za leto 2008, ki so s svojim profesionalnim delom in pozitivnim odnosom do sodelavcev in nalog dali viden pečat pri ugledu Slovenske vojske tako doma kot v mednarodnem okolju.

Prav tako je bil na slovesnosti promoviran glavni podčastnik Slovenske vojske višji praporščak Igor Tomašič, ki bo v prihodnje skrbel za nadaljnji razvoj podčastniškega zbora.

Osrednji govornik na slovesnosti je bil načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor mag. Alojz Šteiner, ki je v svojem govoru poudaril, da je današnji dan še prav poseben, saj so bili prvič razglašeni najboljši vojaki in podčastniki, prav tako pa se s promocijo glavnega podčastnika končuje oblikovanje podčastniškega zbora Slovenske vojske.