Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

06.12.2013

V operaciji UNIFIL naloge prevzeli pripadniki 15. slovenskega kontingenta

V sredo, 4. decembra, so naloge v operaciji Združenih narodov UNIFIL (United Nations Interim Forces in Lebanon) prevzeli pripadniki 15. kontingenta Slovenske vojske. Slovesni primopredaji dolžnosti, ki je potekala v bazi v južnem Libanonu, sta prisostvovala tudi nerezidenčni veleposlanik Republike Slovenije v Libanonu dr. Milan Jazbec in častni konzul Republike Slovenije v Libanonu Raymond El-Hachem.

Veleposlanik je v svojem nagovoru poudaril prispevek in pomen slovenskih kontingentov v operaciji UNIFIL, izpostavil dvajseto obletnico vzpostavitve diplomatskih odnosov med Republiko Libanon in Republiko Slovenijo ter se posebej zahvalil pripadnikom 14. slovenskega kontingenta, ki so se v svojem mandatu srečali s strateškim vplivom negotovih razmer v Siriji na delovanje operacije UNIFIL.

Poveljnik Združenega operativnega centra Slovenske vojske brigadir Milan Obreza je ob tej priložnosti v imenu ministra za obrambo Romana Jakiča dr. Milanu Jazbecu in Raymondu El-Hachemu podelil visoki priznanji Ministrstva za obrambo Republike Slovenije.