Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

08.03.2013

V naslednjem tednu bo v Prekmurju potekala taktična vaja Slovenske vojske Ešalon (copy 1)

Od ponedeljka, 11., do četrtka, 14. marca, bo na območju Puconcev v Prekmurju potekala taktična vaja Slovenske vojske, na kateri bodo enote Slovenske vojske preverile usposobljenost pripadnikov za organizacijo in izvedbo premika poveljniškega mesta ter vzpostavitev pogojev za njegovo delovanje. Na vaji bo sodelovalo okoli 100 pripadnikov in pripadnic iz različnih enot Slovenske vojske, za izvedbo premikov pa bodo uporabljali do 40 različnih vojaških vozil.

Premik iz Vojašnice Edvarda Peperka v Ljubljani bo na kraj izvedbe vaje potekal v torek, 12. marca, povratek nazaj v vojašnico pa je predviden v četrtek, 14. marca.

Aktivnosti se bodo izvajale na javnih cestah oziroma na utrjenih gozdnih poteh, pri čemer bodo za okolico v pretežni meri nemoteče, saj bo na terenu le manjše število vojakov in vojaških vozil, uporaba manevrskega streliva pa bo minimalna. Skladno z zakonodajo bo Slovenska vojska območje vaje, v kolikor bodo nastale poškodbe na terenu, povrnila v prvotno stanje. Med potekom vaje bodo udeleženci v okviru civilno-vojaškega sodelovanja izvedli tudi predstavitev vojaškega življenja in tehnike za učence osnovnih šol iz Gornjih Petrovcev in Puconcev.

Kontaktna oseba: Jasna Strmole, mobilni telefon 031 330 962