Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

22.05.2013

V imenu ljubezni bo zaigral tudi Orkester Slovenske vojske

V četrtek, 23. maja točno ob 18. uri, bo po vsej Sloveniji in tudi v tujini v en glas zaigrala pesem Dan ljubezni skupine Pepel in kri. Vsaka zasedba v svoji organizaciji, a vendar vsi skupaj se vseslovenskemu dogodku Dan ljubezni, organiziranemu s ciljem našo deželo združiti v imenu ljubezni do glasbe, prijateljstva in ljubezni, pridružujemo tudi slovenski vojaki.

Svoj delček v mozaik ljubezni bo prispevala tudi največja glasbena zasedba Slovenske vojske, Orkester Slovenske vojske. Vojaški orkester bo tokrat združil moči s kolegi policisti in tako pesem Dan ljubezni v en glas zaigral skupaj s Policijskim orkestrom na Stritarjevem trgu v Ljubljani. Dan ljubezni bo zaznamovan z glasbo, dogodek pa bo dopolnilo tudi ročno izdelovanje oz. upodabljanje srca z vodilom »Iz mojega srca v tvoje srce«.

Pripadnice in pripadniki Slovenske vojske doma in v tujini, vaši družinski člani in prijatelji Slovenske vojske, znanci in ljubitelji glasbe, vabljeni, da se pridružite glasbenikom iz Slovenske vojske in zaigrate, zapojete, zamrmrate – kar koli pač najbolje znate – slovensko zimzeleno pesem ljubezni.


Vabljeni vsi pripadnice in pripadniki – tudi tisti, ki ste 23. maja ob 18. uri  na dolžnostih v pisarni ali na terenu, v domovini ali med službovanjem v tujini. Vabljeni, da slovenski glas ljubezni preskoči meje slovenskega prizorišča, lastnega dvorišča in športnega igrišča.


Svoje sodelovanje ali sodelovanje širše zasedbe na 1. slovenskem dnevu ljubezni lahko potrdite na elektronski naslov 1.danljubezni(at)gmail.com, dogodek lahko spremljate na strani pobudnika in organizatorja www.facebook.com/godbalogatec, več o najbližjih prizoriščih, zasedbah in natančnih urah pa lahko najdete na spletni strani www.dan-ljubezni.si.


Vabljeni torej, da se v četrtek, 23. maja ob 18. uri s pesmijo ljubezni pridružite Slovenski vojski – kjer koli in vsepovsod.