Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

20.10.2016

V Cankarjevem domu prireditev ob 20-letnici Orkestra Slovenske vojske

V ponedeljek, 17. oktobra, so pripadniki Orkestra Slovenske vojske v Cankarjevem domu postregli s številnimi glasbenimi poslasticami za različne okuse. Orkester se je predstavil z različnimi zasedbami in solisti, s katerimi tudi sicer sodeluje na številnih prireditvah v domačem in mednarodnem okolju. V 20-letnem delovanju je orkester dosegel prepoznavno zvočnost in je v glasbenih krogih cenjen kot vrhunski izvajalec različnih glasbenih žanrov, pri širši publiki pa priljubljen zaradi zavzetega in kakovostnega glasbenega podajanja.

V prepletanju fanfar, koračnic, najlepših zimzelenih melodij iz slovenske in svetovne zakladnice klasične in zabavne glasbe so obujali spomine na preteklih 20 let in pokazali svoje poslanstvo. Na sporedu so bila dela Jožeta Privška, Johna Williamsa, Jamesa Barnesa, Michaela Camila, Jureta Robežnika, Tomaža Domicelja, Arethe Franklin, Primoža Peterce, Saša Fajona, Matjaža Vlašiča, Tadeja Hrušovarja, Johna Kanderja, Freddieja Mercuryja, Vinka Štrucla, Slavka in Vilka Avsenika ter Bojana Adamiča.

Zbrane na koncertu je v uvodu nagovorila ministrica za obrambo Andreja Katič in jim zaželela obilo užitka ob poslušanju vrhunskih izvajalcev različnih glasbenih žanrov, ki so pri širši publiki priljubljeni zaradi zavzetega in kakovostnega glasbenega podajanja.

Najštevilčnejši je koncertni orkester, ki ga vodi Andreja Šolar.

Pripadniki Orkestra Slovenske vojske so v Cankarjevem domu postregli s številnimi glasbenimi poslasticami za različne okuse.

Orkester se je predstavil z različnimi zasedbami in solisti, s katerimi tudi sicer sodeluje na številnih prireditvah v domačem in mednarodnem okolju.

Dr. Boris Žnidarič, nekdanji državni sekretar in pobudnik ustanovitve Orkestra Slovenske vojske, in dr. Ljubo Vošnjak, prvi poveljnik Orkestra Slovenske vojske, v pogovoru z voditeljico prireditve Cvetko Šeško iz Službe za protokol.

Katja Rihter, oboistka, ki se občinstvu pogosto predstavi tudi s svojim petjem.

Big band pod vodstvom Rudolfa Strnada, ki band ne samo vodi, ampak zna navdušiti tudi z odličnim vokalom.

Gostje presenečenja, ki občinstvo vsakič znova navdušijo – Nuška Drašček, skupina Katrinas, Alenka Godec, Nuša Derenda in Darja Švajger.

Andreja Katič se je z veseljem odzvala povabilu na ples. V elegantni obleki in v belih rokavicah jo je v plesni objem povabil Gregor Vidmar.

Ceremonialni orkester ...

ki ga vodi Gregor Vidmar.

Velik aplavz za vse sodelujoče. Koncert je bil po besedah obiskovalcev znova na nivoju in po vseh pričakovanjih. Iskrene čestitke za prvih dvajset let!