Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

15.04.2015

Usposabljanje športnikov – pripadnikov in pripadnic Športne enote

V Vojašnici slovenskih pomorščakov v Ankaranu in v Vojaškem objektu Ajševica je od 14. do 16. aprila potekalo tridnevno usposabljanje vrhunskih športnikov in športnic – pripadnikov in pripadnic Športne enote. Spomladanskega dela usposabljanja, konkretno drugega dne, se je v 430. mornariškem divizionu, Odredu za specialno podvodno delovanje (na fotografijah), udeležilo 16 vrhunskih športnikov in športnic. Prvi in tretji dan usposabljanja pa je v organizaciji Večinskega centra in Športne enote Slovenske vojske potekal v Vipavi in Vojaškem objektu Ajševica.

Poleg postrojitvenih postopkov in sanitete so se športniki seznanili tudi s panogo športna orientacija. Pripadniki 430. mornariškega diviziona so jim predstavili potapljaško klet s prikazom dela pripadnikov Odreda za specialno podvodno delovanje ter hiperbarično komoro, namenjeno zdravljenju morskih in ostalih bolezni.

Fotografije: desetnik Robert Cotič, Kabinet načelnika Generalštaba Slovenske vojske

FOTO 1: V Vojašnici slovenskih pomorščakov v Ankaranu od 14. do 16. aprila poteka tridnevno usposabljanje vrhunskih športnikov in športnic – pripadnikov in pripadnic Športne enote.

FOTO 2: Spomladanskega dela usposabljanja se je v 430. mornariškem divizionu, Odredu za specialno podvodno delovanje, udeležilo 16 vrhunskih športnikov in športnic.

FOTO 3: Prvi dan usposabljanja so se športniki seznanili s splošnimi vojaškimi predpisi.

FOTO 4: Drugi dan usposabljanja so se športniki preizkusili v jutranji vadbi z zaposlenimi v 430. MOD, v nadaljevanju dne po so nadaljevali usposabljanje tudi na morju.

FOTO 5: Tretji dan usposabljanja bo namenjen pripravi in izvedbi slavnostne prisege pripadnikov Športne enote, preizkusili pa se bodo tudi v športni orientaciji.

FOTO 6: Športniki bodo usposabljanje zaključili s čiščenjem in razdolžitvijo prostorov.