Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

24.09.2016

Uspešna predstavitev pripadnikov Slovenske vojske na mednarodnem sejmu obrambe, varnosti, zaščite in reševanja

Danes, 24. septembra, je svoja vrata zaprl Pomurski sejem v Gornji Radgoni, ki že več let zapored organizira mednarodni sejem obrambe, varnosti, zaščite in reševanja Sobra, na katerem je letos že šestič sodelovala tudi Slovenska vojska.  

Pripadniki in pripadnice Slovenske vojske so na sejmišču v Gornji Radgoni predstavili vojaške poklice. Slovenska vojska je obiskovalcem sejma ponudila zanimiv program, s katerim je želela mladim pokazati vojaške veščine in jih tudi povabiti v vojaške vrste kot poklicne kolege, kot prostovoljce na služenju vojaškega roka ali kot pripadnike prostovoljne pogodbene rezerve. V vseh strukturah je za mlade kandidate in kandidatke še nekaj prostih mest.

Slovenska vojska se je na sejmu predstavila na 17 razstavnih prostorih, kjer so bile prikazane osnovne veščine, ki so potrebne za posamezne specialistične dolžnosti, na šestih delovnih točkah pa so v dinamičnih predstavitvah izurjenosti posameznikov in posadk na posebej pripravljenem poligonu predstavili zanimive vojaške veščine.

Fotografije: Carmen Kos, Kabinet načelnika Generalštaba Slovenske vojske/Oddelek za odnose z javnostmi