Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

10.09.2014

Uspešna izvedba vojaškega maratona Celje–Logarska dolina

V okviru 30. maratona Celje–Logarska dolina so v soboto, 6. septembra, pripadniki 72. brigade v sodelovanju z Društvom maratoncev in pohodnikov Celje organizirali 20. vojaški maraton, na katerem je nastopilo preko 200 pripadnikov iz Slovenske vojske, veteranskih organizacij, Zveze slovenskih časnikov, upokojencev Ministrstva za obrambo in družinskih članov zaposlenih, ki so se pomerili na 73, 42 in 17 kilometrov dolgih progah. Športno-rekreativna prireditev je bila hkrati tudi prireditev za evropski pokal ultramaratoncev. Teka se je udeležilo 759 tekačev.

V mednarodni druščini najvztrajnejših in najvzdržljivejših je na najdaljši, 73-kilometrski razdalji tekmovalo 34 tekačev. Med pripadniki Slovenske vojske je zmagal Aleš Žontar iz Rodovskega bataljona 1. brigade s časom 5 ur, 23 minut in 19 sekund, ki je skupaj še z dvema drugima tekačema, s katerima je skupaj pretekel celotno traso, tudi eden izmed absolutnih zmagovalcev letošnjega ultra maratona. Med ekipami Slovenske vojske je 1. mesto dosegla ekipa Rodovskega bataljona 1. brigade v sestavi Aleš Žontar, Miha Kosec in Jakob Zajšek s skupnim časom 16 ur, 59 minut in 37 sekund.

Na 42-kilometrski preizkušnji, ki že deveto leto poteka pod imenom Memorial Štefana Šemrova, je v kategoriji stalna sestava moški prvo mesto osvojil Gregor Ferbežar iz Logistične brigade s časom 3 ure, 21 minut in 17 sekund, najhitrejša med predstavnicami Slovenske vojske je bila Martina Podvršnik, Generalštab Slovenske vojske, s časom 4 ure, 21 minut in 4 sekunde. Tekmovala je samo ena ekipa stalne sestave v sestavi Gregor Ferbežar, Boris Balek in Zdravko Kreft iz Logistične brigade, ki je uspešno prišla v cilj in tako osvojila prvo mesto. Med vsemi ekipami je znova zmagala ekipa Zveze slovenskih častnikov Ptuj in si tako tretjič zaporedoma priborila prehodni pokal za vojaški maraton Memorial Štefana Šemrova.

Na 17-kilometrski razdalji, kjer je bila konkurenca najhujša, je bil najhitrejši Matevž Schaubach iz Enote za komunikacijske storitve, ki je progo pretekel s časom 1 ura, 3 minute in 51 sekund. Med predstavnicami nežnejšega spola je bila že četrto leto zaporedoma nepremagljiva Mateja Mlinar iz 10. pehotnega polka s časom 1 ura, 15 minut in 35 sekund.

Vse sodelujoče je na podelitvi pozdravil polkovnik Žarko Henigman, poveljnik Teritorialnega polka 72. brigade, ki je poleg podpolkovnika Marjana Sirka, vodje organizacijskega odbora, in podpolkovnika Boštjana Novaka, namestnika vodje Organizacijskega odbora Vojaški maraton 2014, tudi podelil pokale in medalje najboljšim tekmovalcem na progi.

> REZULTATI 73 KM    > REZULTATI 42 KM    > REZULTATI 17 KM   

Fotografije: štabni vodnik Boštjan Janež, 20. pehotni polk

Pred startom v Mozirju

Nočni start v Celju

Na progi

Logistična podpora

Moška zmagovalna dvojica na 42 km

Moška zmagovalna trojica na 17 km

Ženska zmagovalna trojica na 42 km

Ženski zmagovalki na 17 km

Ekipni zmagovalci na 42 km