Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

06.03.2014

Tudi Slovenska vojska na svetovnem pokalu v biatlonu na Pokljuki

Od danes, 6., do nedelje, 9. marca, bodo na Pokljuki potekale tekme svetovnega pokala v biatlonu, na katerih bodo sodelovali tudi pripadniki Slovenske vojske. Biatlonci in biatlonke iz Športne enote Slovenske vojske – Teja Gregorin, Klemen Bauer, Peter Dokl in Janez Marič –  se bodo pomerili s tekmeci, pripadniki Slovenske vojske pa na različne načine tudi letos podpirajo izvedbo svetovnega pokala.

Med 1. in 10. marcem Slovenska vojska za izvedbo svetovnega pokala v biatlonu nudi namestitvene, materialne in kadrovske zmogljivosti; v uporabo je ponudila nastanitve v vojaških objektih na Pokljuki, vojaške parkirne površine, snežni plug, snežne sani in terenski štirikolesnik, zagotavlja tudi oskrbo s hrano. Med tekmami bo za pravilnost rezultatov skrbelo 22 pripadnikov Slovenske vojske, ki so kvalificirani sodniki s potrebnimi licencami, zagotavlja pa tudi celovito komunikacijsko-informacijsko podporo. Na Bledu je Slovenska vojska začasno postavila računalniško omrežje v informacijskem središču tekmovanja, obenem zagotavlja organizacijo in delovanje radijskih omrežij, dopolnilno zdravstveno oskrbo v ambulanti nujne medicinske pomoči in na tekmovališčih ter nujno medicinsko pomoč z dežurnim helikopterjem na letališču Brnik. Za prevoze bo skrbelo 25 vojaških voznikov s petimi osebnimi vojaškimi vozili, desetimi kombiniranimi vojaškimi vozili in vojaškimi tovornimi vozili, pripadniki Slovenske vojske pa tekme v biatlonu podpirajo tudi z zagotavljanjem meteoroloških podatkov.

Slovenska vojska izvedbo svetovnega pokala v biatlonu na Pokljuki podpira na podlagi Pogodbe o sodelovanju med Slovensko vojsko in Smučarsko zvezo Slovenije ter na podlagi Dogovora o sodelovanju pri izvedbi tekmovanj svetovnega pokala v biatlonu v letu 2014, ki ga je Ministrstvo za obrambo sklenilo s Smučarsko zvezo Slovenije.