Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

11.06.2013

Tudi Slovenska vojska dobrodelno odtekla 10 krogov za 10 nasmehov

Od petka, 31. maja, do nedelje, 9. junija, je v organizaciji Športno-humanitarnega društva Vztrajaj – Never give up potekal humanitarni projekt z naslovom 10 krogov za 10 nasmehov.

Pobudnik desetdnevnega humanitarnega projekta je bil višji vojaški uslužbenec Matej Markovič, pripadnik Slovenske vojske, ki je deset dni zapovrstjo tekel maratonsko razdaljo. Vsak dan v drugem kraju so se mu pridružili sodelavci in sodelavke iz Slovenske vojske ter ostali dobrodelni tekači. Vsi so z njim odtekli kilometer ali dva, ob tem so se lahko udeležili tudi spremljevalnih družabnih dogodkov, poskrbljeno pa je bilo tudi za varstvo najmlajših nadobudnih tekačev.

Slovenska vojska je letošnje dobrodelno druženje logistično podprla, svoje koščke v dobrodelni mozaik pa so v večjem številu prispevali pripadniki in pripadnice atletske reprezentance Slovenske vojske.
V desetih dneh je bilo zbranih več kot 10.000 evrov, prostovoljno zbrana sredstva pa bodo namenjena socialno šibkejšim družinam. Med njimi je tudi družina pripadnice Slovenske vojske – mame, ki sama preživlja tri majhne otroke, njen dohodek pa komaj zadošča za golo preživetje družine.
Dobrodelno je v desetih krajih po Sloveniji teklo okoli 1.200 tekačev – začeli so v petek, 31. maja, v Trbovljah, nadaljevali v Mariboru, Celju, na Ravnah na Koroškem, v Novem mestu, na Ptuju, v Novi Gorici, Kopru in Kranju, konec desetdnevne tekaške poti pa je bil v nedeljo, 9. junija, v Ljubljani.