Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

16.07.2019

Tudi Apotekarjevi zlato na evropskih igrah, Hrvat srebrn v Rotterdamu

Pripadnica Športne enote Slovenske vojske judoistka Klara Apotekar je na drugih evropskih igrah v Minsku v kategoriji do 78 kg osvojila prvo mesto. Tekmovanje je štelo tudi za evropsko prvenstvo in tako je Apotekarjeva prejela kar dve zlati medalji. »Po dveh zlatih medaljah v kategorijah mladink in mlajših članic je to moja prva članska medalja stare celine, na katero sem zelo ponosna in dokazuje, da se sedaj lahko bojujem z najboljšimi na svetu,« je povedala ob koncu evropskih iger. Sicer Klara ni bila favoritka za zlato, zagotovo pa v ožjem krogu za eno od medalj. V finalu ji je nasproti stala svetovna podprvakinja Nizozemka Steenhuisova, ki se je ni ustrašila. »Zelo sem bila osredinjena in čakala na svojo priložnost, ki je prišla v minuto in pol pred koncem,« je sklenila. Nasprotnico je z wazzarijem vrgla na bok in prednost zadržala do konca finala. Izjemen rezultat je dobra popotnica pred avgustovskim svetovnim prvenstvom v Tokiu.

Na evropskih igrah je nastopilo 13 pripadnikov in pripadnic športne enote, med katerimi so štiri športnice osvojile medalje. Poleg Apotekarjeve sta zlato prejeli še atletinja Maja Mihalinec na 100 metrov in Teja Belak na preskoku, medtem ko je judoistka Maruša Štangar v kategoriji do 48 kg osvojila bron.

Pripadnik športne enote veslač Rajko Hrvat je po treh letih znova prišel med najboljše veslače na svetu. V finalu svetovnega pokala v Rotterdamu je veslal odlično in v finalu zasedel drugo mesto. V izredno težkih pogojih (močan veter) se je odlično znašel in prišel na cilj drugi za Avstralcem. »To je zelo dobra popotnica pred bližnjim svetovnim prvenstvom v Linzu. Komaj čakam, da se tam ponovno udariva,« je zadovoljen povedal Hrvat, ki trenutno osamljen brani slovenske barve v veslaški eliti.

Fotografije: Arhiv ŠPE