Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

19.09.2017

Tokiću bron na EP, Bertonclju na tekmi svetovnega pokala, Apotekarjeva zlata na mladinskem EP

Pripadnik Športne enote Bojan Tokić je znova dokazal, da je najboljši takrat, ko je to najbolj potrebno. Na ekipnem evropskem prvenstvu v namiznem tenisu je s soigralcema Jorgičem in Kožulom na prvenstvu stare celine v Luksemburgu osvojil še svojo četrto bronasto medaljo, tokrat ekipno. Osvojil jo je že v posamični konkurenci in dvakrat v moških dvojicah, manjka pa mu medalja v mešanih dvojicah. V četrtfinalu so naši s 3 : 2 premagali favorizirane Švede in napravili prvovrstno senzacijo, v polfinalu pa so jih po težkih mukah, prav tako s 3 : 2, zaustavili Nemci. Tokić je v dvoboju proti Švedom osvojil dve točki, eno je prispeval mladi Jorgič, v polfinalu sta oba dosegla po eno zmago in pošteno namučila Nemce. »Mladi soigralci so me z dobrimi igrami navdušili in me pripravili, da sem igral vrhunsko za reprezentanco in uspelo nam je osvojiti prvo ekipno medaljo,« je povedal pripadnik Športne enote Bojan Tokič.

Sašo Bertoncelj je na tekmi svetovnega pokala v Parizu nastopil odlično in povečal apetite za prihajajoče svetovno prvenstvo. Osvojil je tretje mesto z oceno 14,900 točke za zmagovalcem Japoncem Suginom (15,200) in domačinom Tommasonom (15,100). Z nastopom je bil vidno zadovoljen, saj je na zadnjih dveh tekmah svetovnega pokala ostal brez finala. Sašo je poleti dobro treniral in prvič uspel sestaviti dobri vaji, kar mu v tem obdobju še ni uspelo, ter dodal: »Nekaj imam še rezerve tako da grem optimističen v Montreal. V kolikor pridem v finale, grem s težjo vajo po medaljo.«

Pretekli vikend je v Mariboru potekalo mladinsko evropsko prvenstvo v judu. Pripadnica Športne enote Klara Apotekar je v kategoriji do 78 kilogramov posegla najvišje in osvojila zlato medaljo. V prvih dveh borbah je tekmice strla s končnim prijemom, v polfinalu je premagala Francozinjo Dolilinovo z vzvodom. V finalu se je pomerila z Rusinjo Bukrejevo, evropsko kadetsko prvakinjo, ki jo je premagala v podaljšku z zlato točko zaradi neaktivnosti nasprotnice. Sledila sem zastavljenemu cilju in ga uresničila. To je moja prve medalja z mladinskega evropskega prvenstva. »Imam že srebrno s svetovnega mladinskega prvenstva,« je povedala polsestra bronaste olimpijke Ane Velenšek.


Fotografije: arhiv ŠPE